Боја на годината за 2023

Pantone бојата за 2023 го носи името Viva Magenta. Моќниот тон која се наоѓа помеѓу студените и топлите нијанси, потекнува од семејството на ...

Тренди: LXR16 софа

Холандското студио за дизајн Truly Truly е творец на софата LXR16 за производителот на мебел Leolux LX. Изработена е од заоблени модуларни елементи, има длабоко ...

Бетон со убавината на каменот

Доколку сакате да направите бетонска патека која ќе ја внесе убавината на природниот камен, погелднете како изгледа постапката за да ...

Идеална исполнетост на фрижидер

За ефикасна работа и добро ладење на внесените намирници, најдобро е фрижидерот да биде исполнет 3/4 од неговиот капацитет ...

Софа со органски дизајн

Градините на вилата Borgeze во Рим биле инспирација за францускиот дизајнер Noé Duchaufour Lawrance за да ја создаде Borgeze ...

Exocet столица

Мултифункционалната столица на дизајнерот Stefan Leathead е истовремено и лежалка, столица за лулање, клупа... Таа токму затоа е и создадена ...

Фенг шуи: декорирање на трезарија

Трпезаријата е витален дел на домот, па затоа нејзиното уредување е важен дел на севкупниот фенг шуи ...

Подесување на лизгачки врати

Доколку со текот на времето дојде до поместувување на идеалната положба на личгачката врата, употребете завртувач за да ја ...

Пополнување на празните агли во дневната соба

При минималистичкото уредување на просторот честопати остануваат празни простори и агли во дневната соба. Оваа ...

Декорации на трпезата во пресрет на новогодишната ноќ

Дочекот на новата година е време кога сме креативно инспирирани, понесени од магијата ...

Боја на годината за 2022

Бојата за 2022 година, прогласена од Pantone институтот, е наречена Very Peri. Оваа сино-виолетова нијанса е опишана како динамична ...

Репарација на дрвен мебел со восок

Оштетувањата на дрвениот мебел, без разлика дали станува збор за мебел од масивно дрво или плочест мебел, може успешно да се ...