Видови и особини на прозорците:

Вовед

Зошто да се изолираат просториите

Улога на изолацијата

Каде најчесто се одлива топлината

Останати места на кои се губи топлината

Основни видови на изолационен материјал

А сега на работа

Изолација на вратите и прозорците

Заштедете пари и енергија со
подобрување на изолацијата на Вашиот дом

1. Вовед

За разлика од децата, кои и се радуваат на зимата, многумина од возрасните ја очекуваат со страв од зголемени трошоци за греење.

Затоа на некои ситници треба да се мисли однапред, со цел зимата да помине што поспокојно и што помалку да го опустоши вашиот паричник.

Во прашање се трикови кои се поврзани со подобрување на изолацијата на Вашата куќа или стан кои може сами да ги примените за само неколку денови во попладневните часови и со тоа да заштедите и до 20% од трошоците за греење (и да ја подигнете просечната температура во просториите за 2 – 4 степени!).

следна..