Уредување на детска соба:

Совети за уредување на детската соба

Осветлување на детската соба

Детската соба –
свет од бајките


Квалитетна организација на детската соба

Детска соба за брат и сестра

Значење на боите во детските соби

Совети за уредување на катче или соба за бебе

Соба за тинејџер

Плакар за деца

Детска соба за девојче

Полици за детска соба

Помеѓу креветче и кревет

Складирање на предмети во детска соба

Мултифункционалност во детската соба

Уредување на соба за прваче

Совети за уредување на дом со мали деца

Помеѓу креветче и креветКога доаѓа време детето да го промени своето мало бебешко креветче, кај родителите се јавуваат дилеми околу изборот на нов поголем кревет и страв од опасноста дека од него може да испадне додека спие.

За безбедност на детето, што ќе допринесе и за помирен сон за родителите, на креветот се поставуваат огради кои спречуваат детето да падне.

Стручните лица велат дела најдобар период за детето да се навикне на новиот кревет е кога е на возраст помеѓу 18 месеци и 3 години. Кога ќе наполни пет, тоа би требало безбедно да спие на обичен кревет, без заштити. Сепак, доколку детето спие немирно, разни оградички или други заштити се добредојдени и на поголема возраст.