Уредување на спална соба:

Совети за уредување на спалната соба

Осветлување на спалната соба

5 "не" кај спалната соба

5 "не" кај спалната соба (втор дел)

Правилно избрани елементи во спалната соба за квалитетен сон

Сочувајте ја интимата под постелата

Природни материјали за посладок сон

Избор на душек

Кога треба да се промени душекот?

Подница на креветот

Како да се избере вистинската перница?

Како мала спална соба да изгледа поголема?

Интересни наткасни во спалната

Складирање во спалната соба

Влијание на боите во спалната соба врз сонот

Спална соба во поткровје

Природа во спалната соба

Клупа во спална соба

Спални соби во скандинавски стил

Мост-плакар околу креветот

Стаклен ѕид во спалната соба

Пастелни бои во спалната соба

Спални соби во скандинавски стилПоради фактот дека дизајнот потекнува од северните и студени нордиски предели, многумина претпоставуваат дека станува збор за простории со студен амбиент, но скандинавскиот дизајн поседува интересни детали кои прават топла атмосфера и удобност.

Главна карактеристика е доброто комбинирање на бои, каде главна боја е белата, а на неа може да и се додадат на црна, зелена, сива и многу други, но крајниот резултат е секогаш мирна атмосфера. Притоа, со додавање на различни елементи се добиваат и различни амбиенти, па така, на пример, со внесување на дрвото или старинска комода се добива ентериер со ретро призвук. За да се постигне потопол амбиент се користат прекривки со топли бои и квадратни мотиви. Еве неколку убави скандинавски спални соби: