Уредување на дневна соба:

Совети за уредување на дневната соба

Осветлување на дневната соба

Избор на столици

Камин - топлина со стил

Избор на димензија на маса во трпезаријата

Полици - најкорисен украс во домот

Избор на клуб-масa

ТВ-комоди

Кауч за удобност на дневната соба

Убавината кај аголните гарнитури

За посветла дневна собa

Маски за радијатор

Вклопување на софата во просторот

Ненаметлива работна маса во дневна соба

Кревет во дневната соба

Создадете мала трпезарија

Клуб маси од трупци

Избор на трпезариска маса

Избор на трпезариски столици

Функционалности на табуретката

Избор на димензија за корниза и завеса

Одделување на кујната од дневната соба

Уредување на празни агли

Низок мебел во ентериерот

Дрво во дневната собаЗа посветла дневна собаДоколку сакаме да создадеме осветлен и прозрачен простор во кој ќе се чувствуваме слободно и релаксирано, еве неколку совети како до посветла дневна соба.

Избегнувајте големи и темни парчиња мебел, особено со црна и темно кафена боја. Користите мебел од посветло дрво, кој може дополнително да го искомбинирате со елементи во бела боја.

Доколку подот ви е со темна боја и имате некое темно парче мебел, вметнете бели елементи и детали во просторот - тепих, ламби, украси... Во ваков случај, белите врати, ѕидови и завеси се соодветен избор.

Одберете клуб маси од стакло, а притоа особено се погодни оние со заоблени рабови, кои даваат одлична рефлексија и дополнителна светлина во просторијата.

Ставете бели полици на ѕидот кои ќе допринесат за создавање на посветол амбиент во дневната соба.