Уредување на дневна соба:

Совети за уредување на дневната соба

Осветлување на дневната соба

Избор на столици

Камин - топлина со стил

Избор на димензија на маса во трпезаријата

Полици - најкорисен украс во домот

Избор на клуб-масa

ТВ-комоди

Кауч за удобност на дневната соба

Убавината кај аголните гарнитури

За посветла дневна собa

Маски за радијатор

Вклопување на софата во просторот

Ненаметлива работна маса во дневна соба

Кревет во дневната соба

Создадете мала трпезарија

Клуб маси од трупци

Избор на трпезариска маса

Избор на трпезариски столици

Функционалности на табуретката

Избор на димензија за корниза и завеса

Одделување на кујната од дневната соба

Уредување на празни агли

Низок мебел во ентериерот

Дрво во дневната собаНизок мебел во ентериеротМебелот кој има помала висина од вообичаената асоцира на време поминато во одмор и релаксација. Тој најчесто се поврзува со самечки живот и е карактеристичен за бохо стилот.

Овој мебел има особина да не го оптоварува визуелно просторот и да го прави поголем. Со него се создава топла, зашушкана атмосфера. Корисниците се сведоци дека уживањето кога се користат е навистина посебно.
Во трпезаријата, користењето на перници за седење е за источната култура и начин на живеење. Во комбинација со нив се користи ниска масичка, или повеќе такви со помали димензии.

Во спалната соба, нискиот мебел ќе допринесе таа да изгледа попространа. Наместо класичните наткасни, може да се користат послужавници или хоклици.
Децата обожаваат времето да го минуваат на подот, така да перниците за седење, надополнети со убав живописен тепих ќе им бидат омилени.