Уредување на дневна соба:

Совети за уредување на дневната соба

Осветлување на дневната соба

Избор на столици

Камин - топлина со стил

Избор на димензија на маса во трпезаријата

Полици - најкорисен украс во домот

Избор на клуб-масa

ТВ-комоди

Кауч за удобност на дневната соба

Убавината кај аголните гарнитури

За посветла дневна собa

Маски за радијатор

Вклопување на софата во просторот

Ненаметлива работна маса во дневна соба

Кревет во дневната соба

Создадете мала трпезарија

Клуб маси од трупци

Избор на трпезариска маса

Избор на трпезариски столици

Функционалности на табуретката

Избор на димензија за корниза и завеса

Одделување на кујната од дневната соба

Уредување на празни агли

Низок мебел во ентериерот

Дрво во дневната собаГарнитура за седење во пониско ниво од собатаДоколку во дневната соба секцијата за одмор и релаксација е спуштена во ниво подолу во однос на останатиот под, тоа може да понуди уникатно чувство на ушушканост, топлина и удобност, како и умерена доза на мистичност.
Овој простор е извонреден за дружење и забава. Тој создава чувство како да се наоѓа во посебен простор, кој е одделен од останатиот дел на домот. Исто така, како овој простор оддалеченоста на таванот е поголема што дополнително го зголемува вертикалниот простор, дава поголема прозрачност и чувство на отвореност.

Со овој начин на уредување се овозможува и визуелна поделба на просторот во дневната соба, бе з употреба на дополнителни елементи.

Кога ќе се осмислува пониското нивото од дневната соба, треба да се внимава тоа да биде во соодветен однос со останатиот дел од собата. Доколку тој простор е премал, може да создаде клаустрофобично чувство, или пак чувство како да сме во када.

Покрај сите доблести што ги поседува, треба да се има предвид дека спуштеното ниво ја ограничува можноста за подоцнежно преуредување на просторот, а исто така неговата изведба чини повеќе пари.