Сам свој мајстор:

Поправка на вдлабнувања кај дрво

Боење на метални површини

Граничник за бургија

Како безбедно да заковате клинец

Бојадисување на дрвени површини

Подготовка за бојадисување

Нитро или маслени бои?

Вадење на скршен клуч од брава

Поставување на типла во ѕид

Отстранување на боја од дрвенарија

Кога шарките веќе не држат

Одвртување на пукната сијалица

Поправка на дупки и пукнатини на ѕидот

Кога запнува фиоката

Поправање на гребнатини на мебел

Поставување на ламинатни подови

Лепење на керамички плочки

Дефекти на фрижидерот и нивно отстранување

Дефекти на машината за перење алишта и нивно отстранување

Спојување на гипс плочи

Одзатнување на одводот кај мијалникот

Совети за лепење тапети

Поправка на казанче кај WC шоља

Одледување на замрзнувачот

Отстранување на наслагите од каменецКако безбедно да заковате клинец


Честопати при ковање на клинец, и покрај тоа што внимаваме, се случува да настрадаат прстите со кои се придржува клинецот.

Еве начин како да се избегне ова:

Земете подебел картон и исечете помало правоаголно парче. Со ножици направете рез до центарот на парчето картон, каде што ќе го поставите клинецот. Парчето картон ќе ја одигра улогата на држач додека го ковате клинецот. Откога ќе го заковате, извадете го картонот преку резот.

Доколку станува збор за помал клинец, може да послужи и чешелот како придржувач.

Претходните начини може да помогнат и кога станува збор за ковање на клинец во тешко достапни места.