Сам свој мајстор:

Поправка на вдлабнувања кај дрво

Боење на метални површини

Граничник за бургија

Како безбедно да заковате клинец

Бојадисување на дрвени површини

Подготовка за бојадисување

Нитро или маслени бои?

Вадење на скршен клуч од брава

Поставување на типла во ѕид

Отстранување на боја од дрвенарија

Кога шарките веќе не држат

Одвртување на пукната сијалица

Поправка на дупки и пукнатини на ѕидот

Кога запнува фиоката

Поправање на гребнатини на мебел

Поставување на ламинатни подови

Лепење на керамички плочки

Дефекти на фрижидерот и нивно отстранување

Дефекти на машината за перење алишта и нивно отстранување

Спојување на гипс плочи

Одзатнување на одводот кај мијалникот

Совети за лепење тапети

Поправка на казанче кај WC шоља

Одледување на замрзнувачот

Отстранување на наслагите од каменецОдвртување на пукната сијалицаСијалицата е прегорена и пукната во коренот?

Еве начин како да се реши проблемот:
Неквалитетните сијалици честопати се случува да прегорат и пукнат во коренот, a потоа е тешко да се извади остатокот од грлото. Еве начин како едноставно да се реши проблемот:
На пламен омекнете го грлото на пластично шише и оформете круна како на сликата.
Сега таквата круна ставете ја во навојот на сијалицата и одвртете го.