Осветлување на домот:

Вовед во осветлување на домот

Избор на расветни тела

Осветлување на дневната соба

Осветлување на трпезаријата

Осветлување на спална соба

Осветлување на кујната

Осветлување на бањата

Осветлување на детската соба

Светлосни трикови

Колку светлина е потребно за една просторијата?

ЛЕД осветлување

Вградување на осветлување во мебелот

Нивоа на осветлување во кујната

Убавината на подните ламби

Осветленост на просториите во домот

Екстериерно осветлување

Амбиентално осветлување за добра ноќ

Осветлување на ходникот

Природна светлина во домот

Совети за посветол дом

Екстериерно осветлувањеДоколку се гордеете со вашиот дом, со убаво надворешно осветлување ќе го претставите во вистинско светло и во ноќните часови. Осветлувањето на дворот, патеките, скалите, патот за пристап, покрај естетскиот ефект, ќе допринесе и за поголема безбедност при движењето. Еве неколку решенија за екстериерно осветлување: