Декорирање на домот:

Омбре новогодишни елки

Совети за употреба на мотиви

Совети за декорирање со пруги

Декорации на скали со цвеќе

Внесување на карирани елементи во домот

Убавината на рефлектирачкиот мебел

Галериски ѕид

Големи ѕидни часовници

Идеи за новогодишно украсување на мал стан

Украсена новогодишна трпеза

Идеи за новогодишна елка

Плочки со геометриски форми

Сјајот на летото во домот

Збогатен минимализам

Декорации за Велигденските празници

Комбинирање на мотиви во ентериер

Идеи за велигденско украсување

Декорација на просторот со растенија

Скалите како украс во домот

Новогодишни украси на трпезата

Новогодишни декорации со тегли

Совети и идеи за новогодишни декорации

Декорaција на столбови

Декорации за Велигденските празници

Декорација со гранки

Новогодишно декорирање на влезната врата

Новогодишно декорирање на мали простори

Стилови на украсување на елка

Галерија на новогодишни украси

Декорирање на клуб маса

Домот во есенско руво

Декорација на скали

Ретро детали

Колаж од фотографии на ѕидот

Печатење на сликарско платно

Зебра мотив

Тапети и ткаенини во склад

Домот во велигденско руво

Мурали во темница

Декорации со коноп

Како да ја украсите новогодишната трпеза

Прозорци во новогодишно руво

Декорации за новогодишните празници

Креативна декорација на ѕидовите

Боите на есента во ентериерот

Обоени дрвени подови

Маски за радијатор

Трпеза во Велигденски сјај

Велигденски амбиент

Новогодишнo украсување со светилки

Новогодишни украси

Декорации кои греат во студената зима

Весела кујна

Есенски декорации со тикви

Детали во бела бања

Декорација со оригами

Комбинирање на перничиња

Цветни мотиви во бањата

Интарзија како украс

Тулa во ентериерот

Раскошот на мозаикот

Фонтани во дворот

Велигденско украсување

Пепито мотив

Како да се изложи цвеќето

Осветлени полици

Разубавете ги полиците

Светлината во најдолгата ноќ

Новогодишно декорирање на прозорците

Новогодишни декорации во трпезаријата

Прекрасни новогодишни елки

Декорација со букви

Убавината на есента во домот

Каро мотивот во ентериерот

Ѕидови бојадисани со мотиви

Графит на ѕид во домот

Рустични детали за топлина во кујната

Декорации на трпезата за Велигден

Велигденски декорации

Декорирање со географија

Прозорците во новогодишно руво

Новогодишни декорации на трпеза

Декорации на новогодишна елка

Новогодишни декорации

Старите комоди со нов сјај

Алтернатива за традиционалните завеси

Убавината на подните ламби

Шармот на дрвените греди

Ковано железо во ентериерот

Повторувањето како елемент во уредувањето

Аранжирање на трпезариска маса

Внесете боја со перници

Свеќници и свеќи за елеганција и мистика

Новогодишно декорирање на прозорците

Аранжирање на декоративни предмети

Идеи за новогодишни декорации (прв дел)

Идеи за новогодишни декорации (втор дел)

Идеи за украсување на новогодишна трпеза

Принтови за стил во просторот

Есента како совршен декоратер

Школска табла во вашиот дом

Мешање на стилови

Новогодишни елки

Шеми за поставување на слики

Завеси од дрво или мониста

Велигденско декорирање на домот

Идеи за новогодишно венче

За совршена елка

Декоративниот бетон – успешна замена за природниот камен

Ѕидови со пруги

Огледалата - убавината на одразот

Налепници на прозорцитеУбавината на подните ламбиОсветлувањето, како еден од главните елементи при уредувањето на домот, освен функционалната улога, носи со себе улога на декоратер. Ова особено е карактеристично за подните ламби.

Подните ламби со себе носат многу доблести – тие се флексибилни, може лесно да се преместуваат во зависност од потребите, како и од промените на распоредот на мебелот. Тие со својата вертикална поставеност му даваат акцент на просторот, каде што останатите елементи во ентериерот се на приближно исто ниво.
NYC


Генерално постојат подни светилки кои даваат амбиентално осветлување и “работни” кои се наменети за читање, пишување и слично, а од намената треба да зависи изборот.

Подната ламба може да се користи за осветлување на влезниот простор, спалните соби, понекогаш и терасите, но најчесто се среќава во дневните соби. Иако во дневната соба има таванско осветлување, подните ламби се оние кои нудат топла, пријатна и опуштена атмосфера, слично како и столните ламби.
Maseiro


Тие даваат светлина во пониската зона од таванското осветлување, а ова е особено погодно за читање, разговор, дружење.

Подните ламби со насочена светлина надолу се соодветни за читање или други работни активности.

При гледањето телевизија, погодни се ламбите со намален интензитет на светлина, со цел да се намали напорот на очите поради брзата промена на исклучително светли и исклучително темни сцени.

Дизајнот на ламбата треба да биде интересен и преку ден, односно кога не е вклучена, па затоа при изборот треба да се земе предвид околниот амбиент, боите на ѕидовите, мебелот, стилот на уредување.
Modu Luce

NYC

Myyour