Уредување на кујна:

Совети за уредување на кујна

Стандардни димензии на елементите во кујната

Осветлување на кујна

Максимално искористување на тесната кујна

Заштитете ја кујната

Голема кујничка

Минијатурни кујни

Рустикални кујни

Острово во кујната

Нивоа на осветлување во кујната

Рустични детали за топлина во кујната

Отворени полици во кујната

Стакло на ѕидот во кујната

Весела кујна

Елеганција на црно-белата кујна

Зошто е вечно популарна белата кујна?

Летна кујна

Patchwork плочки во кујната

Црвена боја во кујната

Тифани ламба

Клупа во кујната

Бело-сива кујна

Комбинирање на дрвото и мермерот во кујната

Полици на извлекување во кујна

Искористување на аглите во кујната

Patchwork плочки во кујнатаПлочките со разнобојни мотиви ќе внесат живост во кујната и ќе ја создадат весела атмосфера. Ѕидот во кујната како најзабележлив дел од неа е одлично место за нивно поставување. Еве неколку убави примери од Purpura чии плочки се достапни во различни стилови и бои – од ретро до модерни, од монохроматски до поживи. На нивната веб-страна е поставена апликација за комбинирање на плочките.
Исклучително убави се Patchwork плочките на студиото ArtTiles од Данска, дело на дизајнерите Trine Galschiot and Anette Normark. Тие дизајнираат од секој мотив по 50 плочки, а потоа преоѓаат на друг мотив, со што нивните колекции постојано се менуваат.