Уредување на кујна:

Совети за уредување на кујна

Стандардни димензии на елементите во кујната

Осветлување на кујна

Максимално искористување на тесната кујна

Заштитете ја кујната

Голема кујничка

Минијатурни кујни

Рустикални кујни

Острово во кујната

Нивоа на осветлување во кујната

Рустични детали за топлина во кујната

Отворени полици во кујната

Стакло на ѕидот во кујната

Весела кујна

Елеганција на црно-белата кујна

Зошто е вечно популарна белата кујна?

Летна кујна

Patchwork плочки во кујната

Црвена боја во кујната

Тифани ламба

Клупа во кујната

Бело-сива кујна

Комбинирање на дрвото и мермерот во кујната

Полици на извлекување во кујна

Искористување на аглите во кујната

Клупа во кујнатаДоколку сакате во кујната да создадете ушушкано, пријатно место со интимна атмосфера, клупа во кујната е вистинското парче мебел за тоа. Покрај клупата, доволно е да се додаде мала маса, со квадратна или правоаголна форма, и да се создаде место за обедување во динамичното секојдневие.

Кога кујната има прозорец и просторот го дозволува тоа, местото под самиот прозорец или околу него е одлично место за поставување на клупа. На тој начин ќе добиете природното осветлување, но и обедувањето со можност за глетка во околината.

Еве неколку примери за успешно интегрирање на клупа во кујната: