Уредување на кујна:

Совети за уредување на кујна

Стандардни димензии на елементите во кујната

Осветлување на кујна

Максимално искористување на тесната кујна

Заштитете ја кујната

Голема кујничка

Минијатурни кујни

Рустикални кујни

Острово во кујната

Нивоа на осветлување во кујната

Рустични детали за топлина во кујната

Отворени полици во кујната

Стакло на ѕидот во кујната

Весела кујна

Елеганција на црно-белата кујна

Зошто е вечно популарна белата кујна?

Летна кујна

Patchwork плочки во кујната

Црвена боја во кујната

Тифани ламба

Клупа во кујната

Бело-сива кујна

Комбинирање на дрвото и мермерот во кујната

Полици на извлекување во кујна

Искористување на аглите во кујната

Стакло на ѕидот во кујнатаТрадиционален избор за обложување на ѕидовите во кујната се плочките, но стаклото претставува соодветна алтернатива.
На стаклото помалку се таложат маснотиите и полесно се чисти поради отсуство на фуги. Се поставува побрзо и целиот процес на поставување е педантен.

Се препорачува поставување на калено стакло бидејќи е поотпорно на температурните промени од работата на шпоретот. Стаклото се нарачува и изработува по мерка, а потоа се лепи на ѕидот и истото може по потреба и да се дупчи. Каленото стакло освен температурите, ги поднесува и средствата за чистење, и е отпорно на гребење.
Стаклото може да биде во проѕирно, во една или повеќе бои, со декорации, принт итн. Доколку е со пожива боја/и, стаклото ја разбива монотонијата што честопати е присутна кога една боја преовладува во кујната.