Уредување на кујна:

Совети за уредување на кујна

Стандардни димензии на елементите во кујната

Осветлување на кујна

Максимално искористување на тесната кујна

Заштитете ја кујната

Голема кујничка

Минијатурни кујни

Рустикални кујни

Острово во кујната

Нивоа на осветлување во кујната

Рустични детали за топлина во кујната

Отворени полици во кујната

Стакло на ѕидот во кујната

Весела кујна

Елеганција на црно-белата кујна

Зошто е вечно популарна белата кујна?

Летна кујна

Patchwork плочки во кујната

Црвена боја во кујната

Тифани ламба

Клупа во кујната

Бело-сива кујна

Комбинирање на дрвото и мермерот во кујната

Полици на извлекување во кујна

Искористување на аглите во кујната

Бело-сива кујнаБелата боја е симбол и синоним за чистотијата и беспрекорноста, но истата може да изгледа и стерилно и студено, доколку нејзината употреба е прекумерна.

Ако во белата кујна се додадат дискретни елементи во нежна сива нијанса, негативните аспекти на пренагласената присутност на белата боја може успешно да се елиминираат.

Италијанската кујна "Forma Mentis Angel Skin" на Valcucine има кујна која има неутрални бои, но со соодветна динамика – работната плоча е во различна сива нијанса од другите елементи во таа боја, а контраст внесува црната кант лента, како и двете отворени црни полици.