Уредување на кујна:

Совети за уредување на кујна

Стандардни димензии на елементите во кујната

Осветлување на кујна

Максимално искористување на тесната кујна

Заштитете ја кујната

Голема кујничка

Минијатурни кујни

Рустикални кујни

Острово во кујната

Нивоа на осветлување во кујната

Рустични детали за топлина во кујната

Отворени полици во кујната

Стакло на ѕидот во кујната

Весела кујна

Елеганција на црно-белата кујна

Зошто е вечно популарна белата кујна?

Летна кујна

Patchwork плочки во кујната

Црвена боја во кујната

Тифани ламба

Клупа во кујната

Бело-сива кујна

Комбинирање на дрвото и мермерот во кујната

Полици на извлекување во кујна

Искористување на аглите во кујната

Полици на извлекување во кујнаМногуте зачини, теглички, шишенца со масла и оцети најдобро е кога се убаво средени во посебни полици, а лизгачките полици се идеално место за нив. Тие може да се изведат и во веќе постоечка кујна, на пример, со висина на долниот елемент на кујната, во простор кој е на располагање.

За да се направи ваква полица доволно е да се направи рамка во која ќе бидат поставени полиците на одредено меѓусебно растојание. Од една страна тие може да бидат затворени со плоча, но уште попрактично е доколку се отворени од двете страни. Притоа, за да не испаѓаат зачините и тегличките треба да има лајсни или метални прачки од страните кои ќе ги држат.