Уредување на мали простори:

Уметнички дела во мали простори

Париски стан од 25 квадрати

Мал стан од 18 квадрати во Ротердам

Француска гарсониера од 32 квадрати

5 соби во 30 квадрати

Визуелно зголемување на висината на просторот

Полукружна маса за заштеда на простор

Галерија на мали кујни

Како малата кујна да биде поголема

Гарсониера во Букурешт

Мал стан во близина на Москва

Пруги за мали простори

Мал стан во Тајван

Мал стан во Лондон

Создадете мала трпезарија

Микро-апартман во Харков

Галерија на убави мали балкони

Уредување на мал балкон

Елегантен стан во Бразил

Гарсониера во Украина

Мал стан на Менхетен

Стан од 29 метри квадратни

Максимално искористени 8 квадрати

Мебел за мали ходници од Sudbrock

Мал стан во Киев

Трпезариска маса под шанкот

Мал стан во Чешка

Гарсониера во Белград

Мал стан од 29 квадрати

Стан во Романија

Мал стан во Бразил

Мали трпезарии

Преградување на гарсониера

Мал стан во Њујорк

Елеганција и удобност во компактен стан

Мал стан во Сао Паоло

Тренди: мебел кој штеди простор

Уредување на мала бања

Мал стан во Сиднеј

Уредување на тесни простори

Мал стан во Шведска

Мал двор, голема оаза

Минијатурни кујни

Трикови за уредување на мала бања

Максимално искористување на тесната кујна

Десет идеи за заштеда на простор

Како максимално да се искористи просторот

Мал двор, голема оазаМаксимално искористени 8 квадратиОвој стан има површина од само 8 квадратни метри и еден прозорец, кој овозможува многу сонце во просторот и убав поглед на Париз. Во него се сместени сите функции потребни за еден стан. Поради стеснетоста тој се споредува со швајцарското офицерско ноже од Viktorinox.

Веднаш штом ќе се влезе во него се гледа голем плакар со нежни цветни мотиви.
Непосредно под прозорецот се наоѓа кујната, а до неа и вратата од бањата.
Ако отворите една врата од големиот плакар, се појавуваат скали кои водат до креветот на врвот од плакарот, кои истовремено претставуваат библиотека.
Позади друга врата се крие трпезариска маса со столици.
Во плакарот е сместен и клима уред.
Архитектонското студио Китоко со седиште во францускиот град Каен има девиза дека нивните дела треба да бидат убави и уникатни. Тоа најдобро го покажале со овој проект.

Повеќе може да погледнете на видеото: