Уредување на мали простори:

Уметнички дела во мали простори

Париски стан од 25 квадрати

Мал стан од 18 квадрати во Ротердам

Француска гарсониера од 32 квадрати

5 соби во 30 квадрати

Визуелно зголемување на висината на просторот

Полукружна маса за заштеда на простор

Галерија на мали кујни

Како малата кујна да биде поголема

Гарсониера во Букурешт

Мал стан во близина на Москва

Пруги за мали простори

Мал стан во Тајван

Мал стан во Лондон

Создадете мала трпезарија

Микро-апартман во Харков

Галерија на убави мали балкони

Уредување на мал балкон

Елегантен стан во Бразил

Гарсониера во Украина

Мал стан на Менхетен

Стан од 29 метри квадратни

Максимално искористени 8 квадрати

Мебел за мали ходници од Sudbrock

Мал стан во Киев

Трпезариска маса под шанкот

Мал стан во Чешка

Гарсониера во Белград

Мал стан од 29 квадрати

Стан во Романија

Мал стан во Бразил

Мали трпезарии

Преградување на гарсониера

Мал стан во Њујорк

Елеганција и удобност во компактен стан

Мал стан во Сао Паоло

Тренди: мебел кој штеди простор

Уредување на мала бања

Мал стан во Сиднеј

Уредување на тесни простори

Мал стан во Шведска

Мал двор, голема оаза

Минијатурни кујни

Трикови за уредување на мала бања

Максимално искористување на тесната кујна

Десет идеи за заштеда на простор

Како максимално да се искористи просторот

Мал двор, голема оазаКако малата кујна да биде поголемаМалите кујни се честа појава во домувањето, но постојат начини како добро да се искористи просторот и истата да може да ги има потребните функционалности.

Држач за ножеви
Со него тие ќе бидат на дофат на раката, веднаш до даската за сечкање, а нема да има потреба од дополнителен простор за нивно складирање.

Закачалки на ѕид

На нив може да закачите кутлачи, садови за цедење, тавчиња и сл., а најдобро е да бидат поставена на страната каде што се кујнските елементи.

Отворени полици на ѕидовите

На нив може да ги поставите предметите кои секојдневно ги користите како чаши, шолји и садови.

Сталажи од жица

Овие сталажи, кои ги има во различни димензии, ќе овозможат максимално искористување на просторот за складирање.

Високи кујнски елементи

Со ова ќе се зголеми нивната корисна површина и просторот за складирање во кујната.