Уредување на мали простори:

Уметнички дела во мали простори

Париски стан од 25 квадрати

Мал стан од 18 квадрати во Ротердам

Француска гарсониера од 32 квадрати

5 соби во 30 квадрати

Визуелно зголемување на висината на просторот

Полукружна маса за заштеда на простор

Галерија на мали кујни

Како малата кујна да биде поголема

Гарсониера во Букурешт

Мал стан во близина на Москва

Пруги за мали простори

Мал стан во Тајван

Мал стан во Лондон

Создадете мала трпезарија

Микро-апартман во Харков

Галерија на убави мали балкони

Уредување на мал балкон

Елегантен стан во Бразил

Гарсониера во Украина

Мал стан на Менхетен

Стан од 29 метри квадратни

Максимално искористени 8 квадрати

Мебел за мали ходници од Sudbrock

Мал стан во Киев

Трпезариска маса под шанкот

Мал стан во Чешка

Гарсониера во Белград

Мал стан од 29 квадрати

Стан во Романија

Мал стан во Бразил

Мали трпезарии

Преградување на гарсониера

Мал стан во Њујорк

Елеганција и удобност во компактен стан

Мал стан во Сао Паоло

Тренди: мебел кој штеди простор

Уредување на мала бања

Мал стан во Сиднеј

Уредување на тесни простори

Мал стан во Шведска

Мал двор, голема оаза

Минијатурни кујни

Трикови за уредување на мала бања

Максимално искористување на тесната кујна

Десет идеи за заштеда на простор

Како максимално да се искористи просторот

Мал двор, голема оазаМал стан во ТајванКога работеле на проектот на овој стан во Нов Тајпеј, Тајван, тимот дизајнери од студиото KC Design се потрудиле максимално да одговорат на барањата на клиентите. Едниот од сопствениците се занимава со графички дизајн, другиот е дел од модната индустрија, а се страсни колекционери на играчки и Лего коцки. Од таму и инспирацијата за ентериерот во овој стан наречен Toy House (Куќа на играчки) кој се простира на површина од 50 m².

Сопствениците барале станот да има голем простор кој ќе го користат како изложбен дел, галерија и остава, а сакале и да ја задржат својата колекција мебел и антиквитети. Креативниот тим за да одговори на овие барања применил повеќе стилови, структурални елементи и материјали, а сепак во целина просторот е едноставен. Минималистички детали, класични елементи во топла боја, студени сиви ѕидови, неутрални материјали со текстура... се дел од овој еклектичен ентериер со уникатен карактер.