Уредување на мали простори:

Уметнички дела во мали простори

Париски стан од 25 квадрати

Мал стан од 18 квадрати во Ротердам

Француска гарсониера од 32 квадрати

5 соби во 30 квадрати

Визуелно зголемување на висината на просторот

Полукружна маса за заштеда на простор

Галерија на мали кујни

Како малата кујна да биде поголема

Гарсониера во Букурешт

Мал стан во близина на Москва

Пруги за мали простори

Мал стан во Тајван

Мал стан во Лондон

Создадете мала трпезарија

Микро-апартман во Харков

Галерија на убави мали балкони

Уредување на мал балкон

Елегантен стан во Бразил

Гарсониера во Украина

Мал стан на Менхетен

Стан од 29 метри квадратни

Максимално искористени 8 квадрати

Мебел за мали ходници од Sudbrock

Мал стан во Киев

Трпезариска маса под шанкот

Мал стан во Чешка

Гарсониера во Белград

Мал стан од 29 квадрати

Стан во Романија

Мал стан во Бразил

Мали трпезарии

Преградување на гарсониера

Мал стан во Њујорк

Елеганција и удобност во компактен стан

Мал стан во Сао Паоло

Тренди: мебел кој штеди простор

Уредување на мала бања

Мал стан во Сиднеј

Уредување на тесни простори

Мал стан во Шведска

Мал двор, голема оаза

Минијатурни кујни

Трикови за уредување на мала бања

Максимално искористување на тесната кујна

Десет идеи за заштеда на простор

Како максимално да се искористи просторот

Мал двор, голема оазаГарсониера во БукурештСместен во новоизграден станбен комплекс во Букурешт, овој стан се простира на површина од 40 m², а ентериерот е дело на архитектонското студио roşu // ciocodeică. Двајцата архитекти имале за цел да создадат удобен стан кој на станарите ќе им понуди естетска хармонија и функционалност.

Ентериерот е суптилно поделен на два дела, со кујната, трпезаријата и дневната соба на една страна и спалната соба и бањата на друга. Во уредувањето се употребени бетон, метал и стакло кои се надополнети и омекнати со елементи од дрво и бел текстил со цел да се создаде визуелен и текстурен баланс. Преградните ѕидови се врамени во метал и овозможуваат квалитетна звучна изолација, а белите завеси додаваат стилски елементи.