Уредување на мали простори:

Уметнички дела во мали простори

Париски стан од 25 квадрати

Мал стан од 18 квадрати во Ротердам

Француска гарсониера од 32 квадрати

5 соби во 30 квадрати

Визуелно зголемување на висината на просторот

Полукружна маса за заштеда на простор

Галерија на мали кујни

Како малата кујна да биде поголема

Гарсониера во Букурешт

Мал стан во близина на Москва

Пруги за мали простори

Мал стан во Тајван

Мал стан во Лондон

Создадете мала трпезарија

Микро-апартман во Харков

Галерија на убави мали балкони

Уредување на мал балкон

Елегантен стан во Бразил

Гарсониера во Украина

Мал стан на Менхетен

Стан од 29 метри квадратни

Максимално искористени 8 квадрати

Мебел за мали ходници од Sudbrock

Мал стан во Киев

Трпезариска маса под шанкот

Мал стан во Чешка

Гарсониера во Белград

Мал стан од 29 квадрати

Стан во Романија

Мал стан во Бразил

Мали трпезарии

Преградување на гарсониера

Мал стан во Њујорк

Елеганција и удобност во компактен стан

Мал стан во Сао Паоло

Тренди: мебел кој штеди простор

Уредување на мала бања

Мал стан во Сиднеј

Уредување на тесни простори

Мал стан во Шведска

Мал двор, голема оаза

Минијатурни кујни

Трикови за уредување на мала бања

Максимално искористување на тесната кујна

Десет идеи за заштеда на простор

Како максимално да се искористи просторот

Мал двор, голема оазаУредување на мал балконБалконите дури и кога имаат многу мали димензии, може да бидат пријатно место за престој во летните вечери или утра.

За почеток, треба да се исфрлат сите одвишни предмети, како канта за ѓубре, жици за алишта и слично, со што ќе се ослободи простор, а и визуелно балконот ќе добие на големина.
Плочките може да бидат пастелни или во боја на ѕидовите, а преку нив може да се стави убава простирка. Доколку подот е бетонски, може да се постави линолеум во боја на ѕидовите, или пак дрвена подлога која ќе даде природен изглед.

За визуелно зголемување на просторот, бојата на гелендерите може да биде во склад со подот или ѕидовите.

Цвеќето може да биде во помали саксии, а доколку е поставено на метална конструкција, ќе се добие дополнителен простор на подот. Саксиите може да бидат поставени и висечки, во аголот од балконот.
За мебелот, идеално е кога е изработен од лесен материјал, ратан или пластика, и кога има мали димензии. Може да се постави мала клупа во Г облик до ѕидот и мала масичка до ѕидот или ограда, а на ѕидовите може да има мали полици на кои ќе ги ставите шолјите за кафе и декорации.
Осветлувањето поставете го над клупата и на таванот, а на полиците може да ставите свеќи кои ќе внесат романтика, а истовремено и ќе ги растеруваат комарците.