Уредување на бања:

Совети за уредување на бањата

Осветлување на бањата

Чување на предмети во бањата

Кадата - господарка на просторот

Трикови за уредување на мала бања

Бои во бањата

Избор на мијалник

Егзотика во вашата бањa

Совети за избор на туш-кабина

Задоволство во обична бела бања

Што да се постави во бањата: када или туш-кабина?

Бања по мерка на децата

Уредување на мала бања

Цветни мотиви во бањата

Детали во бела бања

Рустикални бањи

Бања со нов сјај

Совети за избор на плочки во бањата

Типови на туш кабини по мерка

Полици во бања

Совети за безбедна бања

Дали тапети и во бањата?

Живи бои за мала бања

Грешки при избор на плочки за бања

Големо огледало во бањата

Плочки за интригантна бања

Трикови за уредување на мала бањаДоколку имате мала бања, овие совети може да ви помогнат да ја направите поинтересна и попространа:

Стаклената врата на туш-кабината создава илузија на поголем простор поради тоа што овозможува да се гледаат обата краја на просторијата.
Минијатурните WC шолји, како што е моделот на фотографијата, совршено се вклопуваат во малите бањи.
Со употреба на посветли и потопли бои бањата изгледа поголема.
Скалите можат да претставуваат интересно место за поставување на пешкири и декоративен детаљ во просторот.
Помалата просторија може да биде попријатна доколку горната половина на ѕидот го бојадисате во пруги или додадете завеси, полици или уметнички предмети.
Можете да додадете живост во малата бања со употреба на живи бои.
Доколку сакате да ставите отворени полици за пешкирите и декоративните предмети, поставете ги што е можно поблиску до таванот за да максимално го искористите просторот.
Со присуство на фиоките и ормарчиња во бањата се добива повеќе простор и се намалува нередот.
Во малата бања може да се постави аголен мијалник.
Доколку просторот е ограничен, размисете за ваков мијалник кој нуди и простор и стил.
Лизгачките врати даваат дополнителен простор.
Елементите како овој мијалник претставуваат декоративен фокус во бањата.