Уредување на мали простори:

Уметнички дела во мали простори

Париски стан од 25 квадрати

Мал стан од 18 квадрати во Ротердам

Француска гарсониера од 32 квадрати

5 соби во 30 квадрати

Визуелно зголемување на висината на просторот

Полукружна маса за заштеда на простор

Галерија на мали кујни

Како малата кујна да биде поголема

Гарсониера во Букурешт

Мал стан во близина на Москва

Пруги за мали простори

Мал стан во Тајван

Мал стан во Лондон

Создадете мала трпезарија

Микро-апартман во Харков

Галерија на убави мали балкони

Уредување на мал балкон

Елегантен стан во Бразил

Гарсониера во Украина

Мал стан на Менхетен

Стан од 29 метри квадратни

Максимално искористени 8 квадрати

Мебел за мали ходници од Sudbrock

Мал стан во Киев

Трпезариска маса под шанкот

Мал стан во Чешка

Гарсониера во Белград

Мал стан од 29 квадрати

Стан во Романија

Мал стан во Бразил

Мали трпезарии

Преградување на гарсониера

Мал стан во Њујорк

Елеганција и удобност во компактен стан

Мал стан во Сао Паоло

Тренди: мебел кој штеди простор

Уредување на мала бања

Мал стан во Сиднеј

Уредување на тесни простори

Мал стан во Шведска

Мал двор, голема оаза

Минијатурни кујни

Трикови за уредување на мала бања

Максимално искористување на тесната кујна

Десет идеи за заштеда на простор

Како максимално да се искористи просторот

Мал двор, голема оазаМал двор, голема оазаИмате малку простор пред вашата куќа и не знаете што да направите со него. Со малку труд може да го претворите во удобно место резервирано за вас и вашите најдраги. Малку дрво, боја, чакал и растенија ќе биде доволно за да создадете своја оаза.
Поделете го дворот на два дела – делот до куќата може да има дрвен под, а надворешниот посипете го со чакал. Обезбедете и одреден вид заштита од сонце, во вид на лоза или тенда. Во дрвениот под може да оставите неколку отвори за да се овозможи непречено растење на растенијата.

Одберете одреден дел од ѕидот и посадете ползавец со што просторот ќе добие рустикален и романтичен изглед.
Може да се одлучите и да направите ѕид со мала висина по должина на дворот кој би го направиле од различни големини на каменчиња. На него поставете цвеќе во глинени или камени саксии.
Внесувањето на бои во просторот ќе допринесе за подигнувања на атмосферата. Може белата да се избере како главна боја, а одреден детаљ, како што е оградата, вратата или рамката од прозорецот да биде во интензивна боја.
Поставете на видливо место и парче мебел, како на пример, столица и клупа со интересен или необичен изглед.
Важно при уредувањето на мал двор е да не се претера со количеството на растенија бидејќи ќе се задуши просторот.

Ѕидот ќе изгледа поинтересно доколку на него се постават лончаници, со што ќе се ослободи повеќе простор на подот.