Уредување на мали простори:

Уметнички дела во мали простори

Париски стан од 25 квадрати

Мал стан од 18 квадрати во Ротердам

Француска гарсониера од 32 квадрати

5 соби во 30 квадрати

Визуелно зголемување на висината на просторот

Полукружна маса за заштеда на простор

Галерија на мали кујни

Како малата кујна да биде поголема

Гарсониера во Букурешт

Мал стан во близина на Москва

Пруги за мали простори

Мал стан во Тајван

Мал стан во Лондон

Создадете мала трпезарија

Микро-апартман во Харков

Галерија на убави мали балкони

Уредување на мал балкон

Елегантен стан во Бразил

Гарсониера во Украина

Мал стан на Менхетен

Стан од 29 метри квадратни

Максимално искористени 8 квадрати

Мебел за мали ходници од Sudbrock

Мал стан во Киев

Трпезариска маса под шанкот

Мал стан во Чешка

Гарсониера во Белград

Мал стан од 29 квадрати

Стан во Романија

Мал стан во Бразил

Мали трпезарии

Преградување на гарсониера

Мал стан во Њујорк

Елеганција и удобност во компактен стан

Мал стан во Сао Паоло

Тренди: мебел кој штеди простор

Уредување на мала бања

Мал стан во Сиднеј

Уредување на тесни простори

Мал стан во Шведска

Мал двор, голема оаза

Минијатурни кујни

Трикови за уредување на мала бања

Максимално искористување на тесната кујна

Десет идеи за заштеда на простор

Како максимално да се искористи просторот

Мал двор, голема оазаЕлеганција и удобност во компактен станОвој стан е сместен во нова станбена зграда во Гдањск, Полска. Се простира на површина од само 34 m² и е погоден за живот на еден пар. Дизајнот е на Michel Design Studio и јасно кажува дека стилот доаѓа во секаква големина. Главна карактеристика е функционалноста, разубавена со избор на модерни детали.

Сите животни функции се одвиваат во еден простор кој е одделен од влезниот дел со транспарентна преграда. Тука се сместени кујната, трпезаријата и софата која служи како кревет. Секој елемент од мебелот, почнувајќи од парчињата во дневната соба, кујнските елементи, плакарите, бањата ... се внимателно конструирани за да можат да функционираат како модерна позадина за динамичен начин на живот. Фокусна точка претставува стаклената плоча меѓу елементите во кујната која е испечатена на задната страна и претставува живописен детаљ. Радијаторите се сокриени зад црни стакла и се вклопуваат во целокупниот изглед на ентериерот. Во бањата се употребени светло и темно сиви плочки кои создаваат атмосфера за релаксирање.