Уредување на бања:

Совети за уредување на бањата

Осветлување на бањата

Чување на предмети во бањата

Кадата - господарка на просторот

Трикови за уредување на мала бања

Бои во бањата

Избор на мијалник

Егзотика во вашата бањa

Совети за избор на туш-кабина

Задоволство во обична бела бања

Што да се постави во бањата: када или туш-кабина?

Бања по мерка на децата

Уредување на мала бања

Цветни мотиви во бањата

Детали во бела бања

Рустикални бањи

Бања со нов сјај

Совети за избор на плочки во бањата

Типови на туш кабини по мерка

Полици во бања

Совети за безбедна бања

Дали тапети и во бањата?

Живи бои за мала бања

Грешки при избор на плочки за бања

Големо огледало во бањата

Плочки за интригантна бања

Дали тапети и во бањата?Пред поставувањето на тапети во простории со зголемена влажност и изложеност на вода, треба добро да се одбере видот на тапетот, како и лепакот со кои ќе бидат поставени за да се избегне нивно одлепување и оштетување.

Дејството на влагата ќе биде намалено доколку се постават на ѕид подалеку од кадата.

Цврсти винилни тапети ќе бидат најсоодветна опција за бањата или друга просторија која е изложена на влага и евентуални капки од вода бидејќи имаа површина која не ја апсорбира вода. Се состојат од винилен филм кој е поставен врз подлога од ткаенина или хартија. Тапетите за бања не смеат да бидат порозни, односно водата не смее да навлегува во нив, а треба да имаат особини лесно да се мијат, тријат и да се трајни.

Мотивите на тапетите може да бидат крупни и со поживи бои, но треба да се внимава да не бидат преагресивни за толку мал простор