Уредување на бања:

Совети за уредување на бањата

Осветлување на бањата

Чување на предмети во бањата

Кадата - господарка на просторот

Трикови за уредување на мала бања

Бои во бањата

Избор на мијалник

Егзотика во вашата бањa

Совети за избор на туш-кабина

Задоволство во обична бела бања

Што да се постави во бањата: када или туш-кабина?

Бања по мерка на децата

Уредување на мала бања

Цветни мотиви во бањата

Детали во бела бања

Рустикални бањи

Бања со нов сјај

Совети за избор на плочки во бањата

Типови на туш кабини по мерка

Полици во бања

Совети за безбедна бања

Дали тапети и во бањата?

Живи бои за мала бања

Грешки при избор на плочки за бања

Големо огледало во бањата

Плочки за интригантна бања

Живи бои за мала бањаБањата е простор каде што во повеќето уредувања најчесто доминираат сината и смирувачка зелена, како и неутралните бои. Ако бањата или тоалетот се мали, живите бои може одлично да се вклопат во нив.

Така виолетовата, розовата или црвената боја одлично се вклопуваат со елементи со бела боја. Можна е и обратна комбинација, ѕидови во неутрлани бои или бела, а црвени орманчиња.

Внесувањето на живи бои може да се постигне и со тапети или ѕидни налепници.

Исто така, можна е и комбинација на две бои во малата бања, кои ќе внесат дополнителна енергија во неа.

Боите во бањата може да бидат и продолжеток на боите кои владеат во ентериерот, па така на пример, ако во него доминираат жолти детали, тоа може да биде случај и во бањата.