Уредување на бања:

Совети за уредување на бањата

Осветлување на бањата

Чување на предмети во бањата

Кадата - господарка на просторот

Трикови за уредување на мала бања

Бои во бањата

Избор на мијалник

Егзотика во вашата бањa

Совети за избор на туш-кабина

Задоволство во обична бела бања

Што да се постави во бањата: када или туш-кабина?

Бања по мерка на децата

Уредување на мала бања

Цветни мотиви во бањата

Детали во бела бања

Рустикални бањи

Бања со нов сјај

Совети за избор на плочки во бањата

Типови на туш кабини по мерка

Полици во бања

Совети за безбедна бања

Дали тапети и во бањата?

Живи бои за мала бања

Грешки при избор на плочки за бања

Големо огледало во бањата

Плочки за интригантна бања

Задоволство во обична бела бањаИсполнетa со дневна светлина или со добро избрано осветлување, модерна или рустикална, белaта бања може да биде со полн сјај:
Комбинацијата на кадата со деликатно обликувани ногарки со ниска масичка со мермерна плоча и бледожолти плочки, кои со својот орнамент наликуваат на саке, создава рустикален амбиент во вашата бања.


Со поставување на самостоечка модерна када на масивни дрвени подножја
исто така се добива рустикален призвук.


Бањата со када која е обложена со бел мозаик и сиви плочки на подот ќе добие на живост со поставување на неколку шарени слики на ѕидот, цвеќе или со детали во боја.


Кадата е поставена во средишниот дел на просторијата, а впечатокот за пространост се постигнува со неколкуте огледала во неа.


Со внесување на детали и одредени текстури на материјали може да се внесе доза на луксуз во бањата. Овде тој ефект е постигнат со сјајните плочки и лустерот кој е украсен со кристали.