Уредување на бања:

Совети за уредување на бањата

Осветлување на бањата

Чување на предмети во бањата

Кадата - господарка на просторот

Трикови за уредување на мала бања

Бои во бањата

Избор на мијалник

Егзотика во вашата бањa

Совети за избор на туш-кабина

Задоволство во обична бела бања

Што да се постави во бањата: када или туш-кабина?

Бања по мерка на децата

Уредување на мала бања

Цветни мотиви во бањата

Детали во бела бања

Рустикални бањи

Бања со нов сјај

Совети за избор на плочки во бањата

Типови на туш кабини по мерка

Полици во бања

Совети за безбедна бања

Дали тапети и во бањата?

Живи бои за мала бања

Грешки при избор на плочки за бања

Големо огледало во бањата

Плочки за интригантна бања

Големо огледало во бањатаОгледалото е неизоставен елемент во бањата, а поради фактот дека многу често бањите се со мали димензии, големото огледало може да изврши визуелно зголемување на просторот.

Притоа, големото огледало е најпогодно во минималистички бањи, кои немаат многу детали. Во спротивно, може да се создаде визуелен хаос со удвоените елементи.

При поставување на огледалото и изборот на димензиите треба да се внимава дали ќе се гледаат во одразот некои елементи кои можеби не сакаме да ги истакнуваме.

За максимален ефект, огледалото може да биде преку целата должина на ѕидот.

Огледалото не мора да биде само покрај мијалникот, туку може да биде поставено и на друго место.