Трендови:
(написи)

Саем на керамика Cersaie 2019

Трендови на уредување од Келн 2019

Саем на мебел Келн 2019

Бојата на 2019 во ентериерот

Боја на годината за 2019

Максимализам на бои

Честерфилд софи во тренд

Сепиа ентериери во тренд

Саем на мебел Милано 2018

Високи лајсни во тренд

Трендови кај керамичките плочки во 2018

Трендови на уредување во 2018 година

Саем на мебел Келн 2018

Ultra виолетова - Pantone боја за 2018 година

Палети бои во тренд за 2018

Румено-бакарна боја

Цветни мотиви

Клупата е повторно актуелна

Модерни подни ламби

Хромотераписки туш

Трендови во уредување на спалната соба

Трендови: "vintage print"

Трендови во уредување на дневната соба

Трендови во уредување на кујнатаКујната отсекогаш била важен дел од просторот во домот, а со најновите трендови нејзиното значење е уште повеќе нагласено. Таа не е само место каде што се подготвува храната, туку и простор каде се обедува, дружи, па дури и се минува слободното време.

Таа е поврзана со дневната соба, па така целото семејство може да биде заедно и кога се подготвува ручекот, вечерата и сл. Во неа скоро неизоставен дел е шанкот, островот или трпезариската маса.

Од материјалите доминира дрвото со својот природен изглед кој ја потенцира еколошката страна. Присутни се и обоеното стакло, како и медијапанот во мат верзија.

Работната плоча е од камен или од композитни материјали кои наликуваат на бетон, мермер, бакар ...
Често присутни се отворените делови во елементите од кујната, која ќе внесе динамика и визуелно ќе ја намали кујната. Тие овозможуваат и да се постави цвеќе или други декоративни предмети. Особено тука е погодно комбинирање на повеќе материјали, како и комбинирање на бои.
За оние кои сакаат подинамични кујни, во тренд е комбинирање на разни бои – топло бела, нијанси на кафе или сиви тонови со детали во сина, портокалова, жолта, црвена ...

Минималистичките фронти без рачки се доминантни, но има и со исклучително нагласени рачки. Кујнските уреди се ненаметливи, а аспираторите се скриени или пак исклучително нагласени со што имаат декоративна улога.