Трендови:
(написи)

Саем на керамика Cersaie 2019

Трендови на уредување од Келн 2019

Саем на мебел Келн 2019

Бојата на 2019 во ентериерот

Боја на годината за 2019

Максимализам на бои

Честерфилд софи во тренд

Сепиа ентериери во тренд

Саем на мебел Милано 2018

Високи лајсни во тренд

Трендови кај керамичките плочки во 2018

Трендови на уредување во 2018 година

Саем на мебел Келн 2018

Ultra виолетова - Pantone боја за 2018 година

Палети бои во тренд за 2018

Румено-бакарна боја

Цветни мотиви

Клупата е повторно актуелна

Модерни подни ламби

Хромотераписки туш

Трендови во уредување на спалната соба

Трендови: "vintage print"

Трендови во уредување на дневната соба

Палети бои во тренд за 2018Реномираниот Pantone институт за бои на International Home + Housewares Show ги обајви палетите на бои за кои смета дека ќе бидат во тренд во претсојната 2018 година.

Извршниот директор на иститутот, Leatrice Eisema, вели дека металик боите се преселуваат кај неутралните бои. Таа предидува дека прелевањето на боите ќе биде во тренд, напоменувајќи дека тоа е исклучително атрaктивна појава за човековото око.

Исто така, се предвидува придвижување на трендовите кон поживи бои, наспроти пастелните, што е добра вест за љубителите на поинтензивни нијанси. Според Eisema, тoа е одраз на интензитетот на животот кој го живееме и процесите кои се одвиваат во секојдневието.