Трендови:
(написи)

Саем на керамика Cersaie 2019

Трендови на уредување од Келн 2019

Саем на мебел Келн 2019

Бојата на 2019 во ентериерот

Боја на годината за 2019

Максимализам на бои

Честерфилд софи во тренд

Сепиа ентериери во тренд

Саем на мебел Милано 2018

Високи лајсни во тренд

Трендови кај керамичките плочки во 2018

Трендови на уредување во 2018 година

Саем на мебел Келн 2018

Ultra виолетова - Pantone боја за 2018 година

Палети бои во тренд за 2018

Румено-бакарна боја

Цветни мотиви

Клупата е повторно актуелна

Модерни подни ламби

Хромотераписки туш

Трендови во уредување на спалната соба

Трендови: "vintage print"

Трендови во уредување на дневната соба

Максимализам на боиДизајнерите на ентериери во светот предвидуваат дека боите во тренд за 2019 година ќе бидат наклонети кон похрабрите. Имено, во новите трендови се присутни јарките бои, особено комбинирањето на виолетовата, златната, зелено-смарагдната и црвената. Притоа освен во деталите, завесите, теписите, перничињата, тие се применуваат и на големи површини, како ѕидовите на пример.

Во 2019 предвидувањата се дека ќе владее максимализмот на бои, што значи употреба на дека повеќе бои наспроти едноставноста на минимализмот. Така на пример, ѕидот може да биде зелен, софата црвена, а перничињата златни. Сивата боја и понатаму е важна, но ја губи главната улога.

Просторот полн со бои вибрира и пренесува позитивна енергија, велат приврзаниците на новите трендови.