Трендови:
(написи)

Саем на керамика Cersaie 2019

Трендови на уредување од Келн 2019

Саем на мебел Келн 2019

Бојата на 2019 во ентериерот

Боја на годината за 2019

Максимализам на бои

Честерфилд софи во тренд

Сепиа ентериери во тренд

Саем на мебел Милано 2018

Високи лајсни во тренд

Трендови кај керамичките плочки во 2018

Трендови на уредување во 2018 година

Саем на мебел Келн 2018

Ultra виолетова - Pantone боја за 2018 година

Палети бои во тренд за 2018

Румено-бакарна боја

Цветни мотиви

Клупата е повторно актуелна

Модерни подни ламби

Хромотераписки туш

Трендови во уредување на спалната соба

Трендови: "vintage print"

Трендови во уредување на дневната соба

Сепиа ентериери во трендПоради својата ненаметливост и префинетост, сепиа боите практично може да се применат во било кој простор, а се карактеризираат со чувство на лежерност, создавајќи амбиент во кој може да се опуштите. Со нив одлично одговараат чисти линии кои создаваат опуштена атмосфера.

Главна карактеристика за сепиа стилот е белата боја која оди во комбинација со окер жолта, бронзена кафена, маслинесто зелена, теракота. За овој стил е карактеристично предимството на природните материјали и посветли бои. Одлично прилега на постари куќи во cottage стил, а дава посебен шарм и топлина и во урбаните простори.