Трендови:
(написи)

Саем на керамика Cersaie 2019

Трендови на уредување од Келн 2019

Саем на мебел Келн 2019

Бојата на 2019 во ентериерот

Боја на годината за 2019

Максимализам на бои

Честерфилд софи во тренд

Сепиа ентериери во тренд

Саем на мебел Милано 2018

Високи лајсни во тренд

Трендови кај керамичките плочки во 2018

Трендови на уредување во 2018 година

Саем на мебел Келн 2018

Ultra виолетова - Pantone боја за 2018 година

Палети бои во тренд за 2018

Румено-бакарна боја

Цветни мотиви

Клупата е повторно актуелна

Модерни подни ламби

Хромотераписки туш

Трендови во уредување на спалната соба

Трендови: "vintage print"

Трендови во уредување на дневната соба

Румено-бакарна бојаОваа година декоратерите ја ставија во прв план румено-бакарната боја, позната под името копер блаш (анг. copper blush). Таа е во тренд во изработката на мебел, бојадисување на ѕидовите, користење во декоративни детали...

Румено-бакарната боја е мешавина на розова и портокалова боја. Таа е топла, нежна, романтична, елегантна, но и модерна и гламурозна.

Во мали и темни простории внесува свежина и живост, како и визуелно зголемување, па како таква е одлична и во ходниците и кујните. Добро се вклопува со беж, кафена и сива боја, но и со темно сина и бела.

Доколку се одлучите за мебел со оваа боја, ѕидовите и тепихот пожелно e да бидат во неутрални бои за да убавината на оваа боја дојде до израз.