Трендови:
(написи)

Саем на керамика Cersaie 2019

Трендови на уредување од Келн 2019

Саем на мебел Келн 2019

Бојата на 2019 во ентериерот

Боја на годината за 2019

Максимализам на бои

Честерфилд софи во тренд

Сепиа ентериери во тренд

Саем на мебел Милано 2018

Високи лајсни во тренд

Трендови кај керамичките плочки во 2018

Трендови на уредување во 2018 година

Саем на мебел Келн 2018

Ultra виолетова - Pantone боја за 2018 година

Палети бои во тренд за 2018

Румено-бакарна боја

Цветни мотиви

Клупата е повторно актуелна

Модерни подни ламби

Хромотераписки туш

Трендови во уредување на спалната соба

Трендови: "vintage print"

Трендови во уредување на дневната соба

Високи лајсни во трендТенките лајсни во бојата на дрвото долго време беа стандарден избор кога станува збор за лајсни на подот во домот, но работите се менуваат. Високите лајсни, особено во бела боја, поради белата боја на ѕидот, се во тренд.
Најмногу се изработуваат од MDF (медијапан), а уште повеќе од полиуретан, поради можноста да се бојадисува во саканата боја и невидливоста на споевите на лајсните.

Високите лајсни се продаваат во парчиња во должина од 2 метра, со висина од 10 до 12 сантиметри, а дебелината е до 2,5 сантиметри.

Лајсните се поставуваат една до друга, а споевите се сечат под агол од 45 степени, а потоа прецизно се спојуваат. Лепакот од туба се нанесува на лајсната и потоа се лепи со благ притисок. За спојот меѓу двете ласни се користи друг, кристален лепак, кој не допушта споевите да пукаат.

Доколку има нерамнини на ѕидот каде се поставуваат ласните, зјаевите се пополнуваат со акрилна маса која може да се бојадисува, па така после бојадисувањето нема да бидат видливи.