Декорирање на домот:

Омбре новогодишни елки

Совети за употреба на мотиви

Совети за декорирање со пруги

Декорации на скали со цвеќе

Внесување на карирани елементи во домот

Убавината на рефлектирачкиот мебел

Галериски ѕид

Големи ѕидни часовници

Идеи за новогодишно украсување на мал стан

Украсена новогодишна трпеза

Идеи за новогодишна елка

Плочки со геометриски форми

Сјајот на летото во домот

Збогатен минимализам

Декорации за Велигденските празници

Комбинирање на мотиви во ентериер

Идеи за велигденско украсување

Декорација на просторот со растенија

Скалите како украс во домот

Новогодишни украси на трпезата

Новогодишни декорации со тегли

Совети и идеи за новогодишни декорации

Декорaција на столбови

Декорации за Велигденските празници

Декорација со гранки

Новогодишно декорирање на влезната врата

Новогодишно декорирање на мали простори

Стилови на украсување на елка

Галерија на новогодишни украси

Декорирање на клуб маса

Домот во есенско руво

Декорација на скали

Ретро детали

Колаж од фотографии на ѕидот

Печатење на сликарско платно

Зебра мотив

Тапети и ткаенини во склад

Домот во велигденско руво

Мурали во темница

Декорации со коноп

Како да ја украсите новогодишната трпеза

Прозорци во новогодишно руво

Декорации за новогодишните празници

Креативна декорација на ѕидовите

Боите на есента во ентериерот

Обоени дрвени подови

Маски за радијатор

Трпеза во Велигденски сјај

Велигденски амбиент

Новогодишнo украсување со светилки

Новогодишни украси

Декорации кои греат во студената зима

Весела кујна

Есенски декорации со тикви

Детали во бела бања

Декорација со оригами

Комбинирање на перничиња

Цветни мотиви во бањата

Интарзија како украс

Тулa во ентериерот

Раскошот на мозаикот

Фонтани во дворот

Велигденско украсување

Пепито мотив

Како да се изложи цвеќето

Осветлени полици

Разубавете ги полиците

Светлината во најдолгата ноќ

Новогодишно декорирање на прозорците

Новогодишни декорации во трпезаријата

Прекрасни новогодишни елки

Декорација со букви

Убавината на есента во домот

Каро мотивот во ентериерот

Ѕидови бојадисани со мотиви

Графит на ѕид во домот

Рустични детали за топлина во кујната

Декорации на трпезата за Велигден

Велигденски декорации

Декорирање со географија

Прозорците во новогодишно руво

Новогодишни декорации на трпеза

Декорации на новогодишна елка

Новогодишни декорации

Старите комоди со нов сјај

Алтернатива за традиционалните завеси

Убавината на подните ламби

Шармот на дрвените греди

Ковано железо во ентериерот

Повторувањето како елемент во уредувањето

Аранжирање на трпезариска маса

Внесете боја со перници

Свеќници и свеќи за елеганција и мистика

Новогодишно декорирање на прозорците

Аранжирање на декоративни предмети

Идеи за новогодишни декорации (прв дел)

Идеи за новогодишни декорации (втор дел)

Идеи за украсување на новогодишна трпеза

Принтови за стил во просторот

Есента како совршен декоратер

Школска табла во вашиот дом

Мешање на стилови

Новогодишни елки

Шеми за поставување на слики

Завеси од дрво или мониста

Велигденско декорирање на домот

Идеи за новогодишно венче

За совршена елка

Декоративниот бетон – успешна замена за природниот камен

Ѕидови со пруги

Огледалата - убавината на одразот

Налепници на прозорцитеШармот на дрвените гредиДрвените греди се исклучително истакнат елемент во ентериерот, па како такви претставуваат синоним за природност, пријатност и рустична убавина.

Тие го разубавуваат поткровјето, му даваат посебен шарм, создаваат простор каде може да се истакне креативноста.
Таванот или поткровјето покрај основната функција на складирање на предмети, доколку се посвети внимание, со соодветно архитектонско решение може да се претвори во убав семеен стан или гарсониера.

Доколку во него постојат стари дрвени грeди, потребно е да се врати нивниот сјај. Тие имаат карактеристични пукнатини од времето, пруги и единствени годови кои внесуваат оригиналност и софистицираност во ентериерот. При реновирањето на гредите, важно е да се зачува нивниот квалитет и карактер. Природното стареење е процес кој доведува до симнување на старите надворешни слоеви и бои, па неопходен е процес на брусење на дрвото за да дрвото биде подготвено за бојадисување и лакирање.
Најчест избор се три нијанси на дрво – природна, средна и темна. Природната боја е оригиналната боја на античко дрво, средната е ублажена варијанта на природната која се добива со употреба на боја и лак, додека темната боја дава ефект на средновековна темна боја. Меѓутоа не ретко може да се сретнат греди кои се бојадисани во потполно бело, црно или некој друга боја со цел да се стави акцент во просторот.
Гредите може визуелно да одвојуваат една од друга просторија, а може да послужат и како интересни преградни ѕидови.
Поради својата софистицираност и шарм многумина, и покрај непостоењето на греди во кровната конструкција, поставуваат “лажни” греди за да го добијат амбиентот кои го носат со себе.