Декорирање на домот:

Омбре новогодишни елки

Совети за употреба на мотиви

Совети за декорирање со пруги

Декорации на скали со цвеќе

Внесување на карирани елементи во домот

Убавината на рефлектирачкиот мебел

Галериски ѕид

Големи ѕидни часовници

Идеи за новогодишно украсување на мал стан

Украсена новогодишна трпеза

Идеи за новогодишна елка

Плочки со геометриски форми

Сјајот на летото во домот

Збогатен минимализам

Декорации за Велигденските празници

Комбинирање на мотиви во ентериер

Идеи за велигденско украсување

Декорација на просторот со растенија

Скалите како украс во домот

Новогодишни украси на трпезата

Новогодишни декорации со тегли

Совети и идеи за новогодишни декорации

Декорaција на столбови

Декорации за Велигденските празници

Декорација со гранки

Новогодишно декорирање на влезната врата

Новогодишно декорирање на мали простори

Стилови на украсување на елка

Галерија на новогодишни украси

Декорирање на клуб маса

Домот во есенско руво

Декорација на скали

Ретро детали

Колаж од фотографии на ѕидот

Печатење на сликарско платно

Зебра мотив

Тапети и ткаенини во склад

Домот во велигденско руво

Мурали во темница

Декорации со коноп

Како да ја украсите новогодишната трпеза

Прозорци во новогодишно руво

Декорации за новогодишните празници

Креативна декорација на ѕидовите

Боите на есента во ентериерот

Обоени дрвени подови

Маски за радијатор

Трпеза во Велигденски сјај

Велигденски амбиент

Новогодишнo украсување со светилки

Новогодишни украси

Декорации кои греат во студената зима

Весела кујна

Есенски декорации со тикви

Детали во бела бања

Декорација со оригами

Комбинирање на перничиња

Цветни мотиви во бањата

Интарзија како украс

Тулa во ентериерот

Раскошот на мозаикот

Фонтани во дворот

Велигденско украсување

Пепито мотив

Како да се изложи цвеќето

Осветлени полици

Разубавете ги полиците

Светлината во најдолгата ноќ

Новогодишно декорирање на прозорците

Новогодишни декорации во трпезаријата

Прекрасни новогодишни елки

Декорација со букви

Убавината на есента во домот

Каро мотивот во ентериерот

Ѕидови бојадисани со мотиви

Графит на ѕид во домот

Рустични детали за топлина во кујната

Декорации на трпезата за Велигден

Велигденски декорации

Декорирање со географија

Прозорците во новогодишно руво

Новогодишни декорации на трпеза

Декорации на новогодишна елка

Новогодишни декорации

Старите комоди со нов сјај

Алтернатива за традиционалните завеси

Убавината на подните ламби

Шармот на дрвените греди

Ковано железо во ентериерот

Повторувањето како елемент во уредувањето

Аранжирање на трпезариска маса

Внесете боја со перници

Свеќници и свеќи за елеганција и мистика

Новогодишно декорирање на прозорците

Аранжирање на декоративни предмети

Идеи за новогодишни декорации (прв дел)

Идеи за новогодишни декорации (втор дел)

Идеи за украсување на новогодишна трпеза

Принтови за стил во просторот

Есента како совршен декоратер

Школска табла во вашиот дом

Мешање на стилови

Новогодишни елки

Шеми за поставување на слики

Завеси од дрво или мониста

Велигденско декорирање на домот

Идеи за новогодишно венче

За совршена елка

Декоративниот бетон – успешна замена за природниот камен

Ѕидови со пруги

Огледалата - убавината на одразот

Налепници на прозорцитеШеми за поставување на сликиЗбирката на уметнички слики, плакати или постери која треба да се постави на празните ѕидови во собата често пати создава дилема - кој е најдобриот начин да се направи тоа.

Сепак, постојат определени шеми на позиционирање на сликите на ѕид кои овозможуваат поставените слики да бидат во склад со останатиот простор. Еве неколку шеми за комбинирање на слики со опис на ефектот кој се постигнува:


Ритам

За да се создаде ефект на ритам, сликите може да се постават една до друга, по права или закривена линија, при што интенција е да се создаде ефект на живост и привидно движење. Честопати за постигнување на ритам се употребува наизменично поставување на голема и мала слика. Притоа, сликите со многу голем формат не се најсоодветни за создавање ритам, освен во случај да се работи за голем простор. Дополнителна живост или ”приказна” во ритмичното сложување на сликите може да создаде и самата тематика на сликите или фотографиите.


Рамнотежа

Доколку групирате неколку слики со различни облици и големини, треба да се постигне визуелна рамнотежа за да не се создаде впечаток дека едната страна е “потешка” од другата. Добро чувство на рамнотежа се постигнува и со асиметричен распоред на сликите.


Приоритет (хиерархија)

Кај овој начин на распоредување сликите формираат една целина со симетричен облик, но во прв план е само една слика. Притоа, не е неопходно таа да е најголема, туку доволно е со нејзиното истакнување предвидениот простор да се создаде впечаток на важност. Ова е практичен начин за распоредување на слики со различни големини и облици.


Повторување

Со оваа техника на сложување може да се создаде исклучително драматичен и динамичен изглед. Кога окото ќе улови една слика која најмногу се наметнува, погледот продолжува да се движи и по останатите слики. На овој начин идеално е да се постави постер или голема фотографија исечена на неколку помали парчиња. Оваа техника се применува и кај останатите елементи за уредување на ентериерот, како при поставување на полици, кутии и сл.


Пропорционалност

Кај оваа техника, со употреба на математика и геометрија, се постигнува ефект на изедначеност и складност на закачените слики. Таа се применува и при поставување на сликите во уметничките галерии.


Линии

Кај оваа интересна техника сликите се комбинираат по висина и ширина, со можност за комбинирање на меѓусебните растојанија. Како и техниката на повторување, и оваа техника може да биде идеална за прикажување на големи формати на фотографии или постери, кои на овој начин се прикажуваат на извонредно динамичен начин.