Декорирање на домот:

Омбре новогодишни елки

Совети за употреба на мотиви

Совети за декорирање со пруги

Декорации на скали со цвеќе

Внесување на карирани елементи во домот

Убавината на рефлектирачкиот мебел

Галериски ѕид

Големи ѕидни часовници

Идеи за новогодишно украсување на мал стан

Украсена новогодишна трпеза

Идеи за новогодишна елка

Плочки со геометриски форми

Сјајот на летото во домот

Збогатен минимализам

Декорации за Велигденските празници

Комбинирање на мотиви во ентериер

Идеи за велигденско украсување

Декорација на просторот со растенија

Скалите како украс во домот

Новогодишни украси на трпезата

Новогодишни декорации со тегли

Совети и идеи за новогодишни декорации

Декорaција на столбови

Декорации за Велигденските празници

Декорација со гранки

Новогодишно декорирање на влезната врата

Новогодишно декорирање на мали простори

Стилови на украсување на елка

Галерија на новогодишни украси

Декорирање на клуб маса

Домот во есенско руво

Декорација на скали

Ретро детали

Колаж од фотографии на ѕидот

Печатење на сликарско платно

Зебра мотив

Тапети и ткаенини во склад

Домот во велигденско руво

Мурали во темница

Декорации со коноп

Како да ја украсите новогодишната трпеза

Прозорци во новогодишно руво

Декорации за новогодишните празници

Креативна декорација на ѕидовите

Боите на есента во ентериерот

Обоени дрвени подови

Маски за радијатор

Трпеза во Велигденски сјај

Велигденски амбиент

Новогодишнo украсување со светилки

Новогодишни украси

Декорации кои греат во студената зима

Весела кујна

Есенски декорации со тикви

Детали во бела бања

Декорација со оригами

Комбинирање на перничиња

Цветни мотиви во бањата

Интарзија како украс

Тулa во ентериерот

Раскошот на мозаикот

Фонтани во дворот

Велигденско украсување

Пепито мотив

Како да се изложи цвеќето

Осветлени полици

Разубавете ги полиците

Светлината во најдолгата ноќ

Новогодишно декорирање на прозорците

Новогодишни декорации во трпезаријата

Прекрасни новогодишни елки

Декорација со букви

Убавината на есента во домот

Каро мотивот во ентериерот

Ѕидови бојадисани со мотиви

Графит на ѕид во домот

Рустични детали за топлина во кујната

Декорации на трпезата за Велигден

Велигденски декорации

Декорирање со географија

Прозорците во новогодишно руво

Новогодишни декорации на трпеза

Декорации на новогодишна елка

Новогодишни декорации

Старите комоди со нов сјај

Алтернатива за традиционалните завеси

Убавината на подните ламби

Шармот на дрвените греди

Ковано железо во ентериерот

Повторувањето како елемент во уредувањето

Аранжирање на трпезариска маса

Внесете боја со перници

Свеќници и свеќи за елеганција и мистика

Новогодишно декорирање на прозорците

Аранжирање на декоративни предмети

Идеи за новогодишни декорации (прв дел)

Идеи за новогодишни декорации (втор дел)

Идеи за украсување на новогодишна трпеза

Принтови за стил во просторот

Есента како совршен декоратер

Школска табла во вашиот дом

Мешање на стилови

Новогодишни елки

Шеми за поставување на слики

Завеси од дрво или мониста

Велигденско декорирање на домот

Идеи за новогодишно венче

За совршена елка

Декоративниот бетон – успешна замена за природниот камен

Ѕидови со пруги

Огледалата - убавината на одразот

Налепници на прозорцитеДекорирање со географијаМапите и картите на светот или одредени држави, градови и слично можат да бидат одличен декоративен детаљ, но и тема на уредување на ентериерот или фокусна точка во просторот.
Украсувањето со мапи е традиција уште од римско време. Римјаните регионалните мапи и градските планови ги пресликувале на мозаик од плочки. Денес декоративните ефекти на географските мапи се широко признаени од страна на дизајнерите на ентериери кои ја ценат нивната убавина, дизајн и флексибилност за применување.


Тие може да бидат современи и едукативни, но и традиционални-антички, апстрактни, шеговити, детски ... Љубовта кон силни и истакнати бои, графичкиот приказ, но и љубовта кон науката, патувања или истражувања, може да биде причина за внесување на мапа во домот.

Декоративната употреба на античките мапи (кои се печатени во крем, маслинесто зелена или кафена боја) на некогашните територијални поделби најчесто се користат во традиционалниот, колонијалниот, vintage и shabby chic стилот. Љубителите на колекционерството нив ги собираат повеќе како хоби отколку за декоративни цели, но сепак тие создаваат убав и интересен амбиент и се одлични како тема за разговор.
Увидувајќи ги необичните ефекти кои географските картите ги создаваат во ентериерот, производителите на мебел и декоративни елементи се почесто го користат овој географскиот принт како главен мотив на своите производи.

Покрај детските соби, каде освен декоративната, картите имаат изразена едукативна улога, тие се користат и во останатите простории во вид на тапети или самолепливи фолии кои може да бидат аплицирани на ѕидовите, вратите, полиците итн.

Тие што еднаш ќе се навикнат на присуството на географијата во својот дом, тешко се одвојуваат од неа.