Декорирање на домот:

Омбре новогодишни елки

Совети за употреба на мотиви

Совети за декорирање со пруги

Декорации на скали со цвеќе

Внесување на карирани елементи во домот

Убавината на рефлектирачкиот мебел

Галериски ѕид

Големи ѕидни часовници

Идеи за новогодишно украсување на мал стан

Украсена новогодишна трпеза

Идеи за новогодишна елка

Плочки со геометриски форми

Сјајот на летото во домот

Збогатен минимализам

Декорации за Велигденските празници

Комбинирање на мотиви во ентериер

Идеи за велигденско украсување

Декорација на просторот со растенија

Скалите како украс во домот

Новогодишни украси на трпезата

Новогодишни декорации со тегли

Совети и идеи за новогодишни декорации

Декорaција на столбови

Декорации за Велигденските празници

Декорација со гранки

Новогодишно декорирање на влезната врата

Новогодишно декорирање на мали простори

Стилови на украсување на елка

Галерија на новогодишни украси

Декорирање на клуб маса

Домот во есенско руво

Декорација на скали

Ретро детали

Колаж од фотографии на ѕидот

Печатење на сликарско платно

Зебра мотив

Тапети и ткаенини во склад

Домот во велигденско руво

Мурали во темница

Декорации со коноп

Како да ја украсите новогодишната трпеза

Прозорци во новогодишно руво

Декорации за новогодишните празници

Креативна декорација на ѕидовите

Боите на есента во ентериерот

Обоени дрвени подови

Маски за радијатор

Трпеза во Велигденски сјај

Велигденски амбиент

Новогодишнo украсување со светилки

Новогодишни украси

Декорации кои греат во студената зима

Весела кујна

Есенски декорации со тикви

Детали во бела бања

Декорација со оригами

Комбинирање на перничиња

Цветни мотиви во бањата

Интарзија како украс

Тулa во ентериерот

Раскошот на мозаикот

Фонтани во дворот

Велигденско украсување

Пепито мотив

Како да се изложи цвеќето

Осветлени полици

Разубавете ги полиците

Светлината во најдолгата ноќ

Новогодишно декорирање на прозорците

Новогодишни декорации во трпезаријата

Прекрасни новогодишни елки

Декорација со букви

Убавината на есента во домот

Каро мотивот во ентериерот

Ѕидови бојадисани со мотиви

Графит на ѕид во домот

Рустични детали за топлина во кујната

Декорации на трпезата за Велигден

Велигденски декорации

Декорирање со географија

Прозорците во новогодишно руво

Новогодишни декорации на трпеза

Декорации на новогодишна елка

Новогодишни декорации

Старите комоди со нов сјај

Алтернатива за традиционалните завеси

Убавината на подните ламби

Шармот на дрвените греди

Ковано железо во ентериерот

Повторувањето како елемент во уредувањето

Аранжирање на трпезариска маса

Внесете боја со перници

Свеќници и свеќи за елеганција и мистика

Новогодишно декорирање на прозорците

Аранжирање на декоративни предмети

Идеи за новогодишни декорации (прв дел)

Идеи за новогодишни декорации (втор дел)

Идеи за украсување на новогодишна трпеза

Принтови за стил во просторот

Есента како совршен декоратер

Школска табла во вашиот дом

Мешање на стилови

Новогодишни елки

Шеми за поставување на слики

Завеси од дрво или мониста

Велигденско декорирање на домот

Идеи за новогодишно венче

За совршена елка

Декоративниот бетон – успешна замена за природниот камен

Ѕидови со пруги

Огледалата - убавината на одразот

Налепници на прозорцитеРазубавете ги полицитеПосле првичното пополнување и уредување на полиците, тие понатаму честопати остануваат занемарени, па дури и неуредни и претрупани. Еве неколку совети како да ги освежите полиците и подобро да ги организирате.

Вообичаено чистење и бришење прашина не треба воопшто да се занемарува. Тргнете ги сите книги од полиците, добро избришете ги и наместете ги повторно по ваша желба. При тоа тргнете некои од старите книги, кои сигурно нема да ги читате повторно, и подарете ги на некој кому му требаат повеќе од вам. Така ќе направите и место за нови книги.Кога ќе завршите со бришењето и редењето, ќе се изненадите колку слободен простор сте добиле благодарение на книгите кои ќе ги подарите.

Со години ги редите книгите по големина и боја? Внесете промена. Дел од книгите наредете ги хоризонтално, а врз нив ставете книги вертикално. Можностите се неисцрпни, а следете го сопственото чувство за убаво.

Заборавете на тоа дека книгите се единственото нешто што треба да се најде на полиците и престанете да ги редите по целата должина. Оставете простор кој ќе го исполните со разни декоративни предмети како врамени фотографии, вазни или цвеќе. На овој начин вашите полици со книги ќе изгледаат како да ги аранжирал професионален дизајнер на ентериер.

Кога веќе сте одвоиле време да ги извадите сите книги од полиците, можеби тоа е вистинскиот момент да ги преместите полиците на друго место? Овој потег не е толку радикален како што изгледа на прв поглед. Домашната библиотека е впечатлив елемент во секоја просторија, па дури и минималното поместување може да донесе
голема промена.