Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: ѕиден часовник од дрвоДоколку сакате да имате уникатен часовник во својот дом, а притоа да внесете и парче природа во него, направете ѕиден часовник од дрво.Потребни материјали и алати:


• помало тркалезно парче дрво
• механизам за часовник
• брусна хартија со гранулација 220
• премаз за заштита на дрвото и четка
• дупчалка и бургија


Постапка:


Површината на парчето дрво обработете ја со брусна хартија. Потоа на неа може, но и не мора да напишете, изрезбате или залепите бројки. Дрвото заштитете го со премаз.

Одберете бургија со соодветна димензија (во зависност пречникот на оската на механизмот) и со дупчалката направете отвор на местото каде сакате да бидат поставени стрелките. Од задната страна на дрвото поставете го механизмот на часовникот, а од предната стрелките.

На задната страна на дискот поставете закачалка, како за слика, и поставете го часовникот на ѕидот.