Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиBlack&White преобразбаЕдноставна ниска комода и два обични стола може да се освежат со секогаш актуелна црно-бела комбинација. Овој пат ќе употребиме остатоци од ѕидни тапети и шаблони.


КомодаМатеријал и прибор:

• остатоци од ѕидни тапети
• лепило за дрво (drvofix)
• црна акрилна боја
• скалпел и ножици
• потенка и подебела четка за боење
• проѕирен лак за завршен премаз со нитро база


Постапка:

Корпусот на комодата ја обојуваме во црно. Тоа го правиме во два слоја, чекајќи околу два часа првиот слој да се исуши. Тапетата ја кроиме според фиоките и ја залепуваме со лепило за дрво. Останатите рачки се во црна боја, но по желба може да ги обоите во бело или дури и во некоја интензивна боја, на пример, црвена.
Кога и фиоките ќе се исушат, сè заедно треба да се прелакира со еден слој заштитен од проѕирен мат лак на нитро база.


Столови

Доколку имате два обични бели стола, и на нив може да им подарите B&W look со помош на шаблон.
Материјал и прибор:

• црна акрилна боја
• шаблон со мотив на ластари
• четка
• сунѓерче
• проѕирен лак за завршен премаз на нитро база

Постапка:

Седалото и наслонот на столот оставете ги бели, а сите останати делови на столицата обоите ги со црна боја. Шаблонот прилепете го на седалото на столот, а потоа со сунѓерче нежно нанесувајте црна боја за да се обои дрвото. Оваа постапка повторете ја и на наслонот на столот.
Кога ќе завршите и кога потполно ќе се исушат, прелакирајте ги со лак за да дополнително ги заштитите од абење.