Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: ѕиден часовникКопчињата, покрај за вообичаената намена, може да се употребат и за нешто корисно и симпатично – ѕиден часовник.


Потребни материјали и алати:

• лимен капак од кутија за колачи
• шило
• нацрт за часови
• 12 копчиња во различна боја
• лепило
• механизам за часовник со сказалки


Постапка:


1. Точно одредете ја средината на лимениот капак и со шилото направете доволно голем отвор за соодветниот механизам на часовникот.


   

2. Направете нацрт на часовите за да може прецизно да ги определите местата каде што треба да се постават копчињата. Копчињата залепете ги на зададените позиции со лепило. Со лепило прицврстете го и механизмот на часовникот, а на крај ставете ги сказалките.