Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: полици за пешкириПешкирите во вашата бања може да одиграат и декоративна улога кога се поставени на увава полица. Декоративни полици во бањата може да направите и сами. Еве што ви е потребно и каква е постапката:
Потребна ви е дрвена плоча, неколку подлабоки конзерви и салвети или ткаенини со мотив по желба, како и украсна врвца за работ на конзервата.
Најпрво треба да се обои конзервата во светла акрилна боја, а кога истата ќе се исуши се нанесува заштитен лак и лепило за салвета. Без разлика дали ќе употребувате салвета или ткаенина, принципот е ист – треба да се исечат прецизно по работ на мотивот. Ако е салвета (“decoupage" техника), треба да се одвојат два слоја и да се прилепи на конзервата. Кога салветата е на местото, внимателно израмнете ја со прстите, па со тенка четка, пазејќи да не ја скинете, нанесете уште еден слој на лак.
Конзервата дополнително може да ја украсите со боење преку картонски шаблони.
Последниот детаљ на конзервата е украсната врвца, со која ќе го обложите работ на конзервата и дрвената плоча.
На крај, прицврстете ги конзервите на дрвената плоча со шрафови.