Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: декорирање на саксииСо само неколку саксии со весели бои, лично осмислени и декорирани, може да внесете живост во вашата соба или тераса.

Еве неколку постапки како да ги украсите вашите саксии. Бојата на саксиите усогласете ја со боите и амбиентот на просторијата или терасата. На дадените примери, со употреба на црвената и жолтата боја, во прв план се истакнува цвеќето.


Декорирање со креп хартија

Потребно е да набавите три ролни креп хартија во различни бои, лепило за хартија (да не биде пресилно) или лак за дрво, и четкичка.

Исечете ја креп хартијата на парчиња. Со четкичката нанесете на саксијата лак за дрво или лепило.

Доколку употребувате лепило, нека не биде пресилно бидејќи ќе ја симне бојата од креп хартијата. Лепете ги парчињата харија едно покрај друго, сè додека не се покрие целата саксија.
Декорирање со коноп

За овој вид на украсување потребно е коноп, лепило, бои (акрилни или спреј).

Конопот обоете го во неколку бои, а кога бојата ќе се исуши, обвиткајте го конопот околу саксијата, на тој начин што истовремено и ќе го лепите на саксијата.
Декорирање со туфни

Потребно е да набавите акрилни или темперни бои, и четкички.

Обојте ја саксијата во една боја. Со молив нацртајте туфни со еднакви димензии по ваш избор. Обојте ги туфните во друга боја.

Вака украсена саксија може да се добие и на друг начин. Прво обојте ја, па потоа од самолеплива хартија направете туфни. Залепете ги по саксијата, па обојте ја неа во друга боја. Кога бојата ќе се исуши, одлепете ја хартијата и ќе се покажат туфните.