Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: клупа

За да имате убава и цврста клупа за градина, можете и самите да направите една таква. Летвите за клупата скројте ги според нацртот, спојте ги меѓусебно со торбан завртки со матица, а седалото и наслонот прицврстете ги за рамката со хол шрафови за дрво, кај кои при шрафењето главата ќе ја внесете во дрвото. Површината обработете ја со брусна хартија, а на крај дрвото заштитете го со средство за таа намена.


Потребни материјали:

• обработени летви со димензии 100x50: 18 метри;
• 8 парчиња M12 не’рѓосувачки торбан завртки со должина 110 mm;
• 2 парчиња M12 не’рѓосувачки торбан завртки со должина 150 mm;
• хол не’рѓосувачки завртки за дрво со должина 90 mm.