Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: eзерце во дворот

Ќе опишеме како во неколку едноставни чекори да направите езерце во вашиот двор:Означете го обликот на езерото со коноп или со свитливо црево. Ископајте ја дупката степенесто кон центарот, пртиоа водејќи сметка работ на езерото да е нивелиран. Длабочината на средината нека биде околу 40cm.

Поставете геотекстил, и преку него фолија. Наполнете го езерото со вода за да фолијата добро налегне. Ова е исто така добар тест дали езерото е добро нивелирано. Потоа извадете ја водата со помош на пумпа.

Наредете камења кои претходно се измиени. Притоа, ставете ги помалите камчиња на дното, а поголемите на работ. Камењата може да ги прицврстите со малтер, секаде или само онаму каде што е потребно. Внимавајте при работата да не ја оштетите фолијата!

Пумпата со млазница и подводниот рефлектор ставете го на дното на езерото. Наполнете со го вода и вклучете електрична енергија. Пумпата и рефлекторите никогаш не треба да работат на суво! Препорачливо е пумпата во текот на зимата да се извади од водата. Околу езерото, по желба, може да посадите зеленило.