Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: плетена лежалкаСо малку материјал, и потребната умешност и трпение за врзувањето на јазли може и самите да направите убава лежалка за вашиот двор. За изработка на прикажаната лежалка е употребена „макраме“ техника које е стара со векови и која се употребувала за изработка на мебел, држачи за саксии и други предмети.
Потребен материјал:

• 3 стапа од полно дрво, дименција 75 cm x 32 mm
• 2 стапа од полно дрво, дименција 90 cm x 16 mm
• 150 m коноп за „макраме“ техника
• 24 m коноп со дебелина 12 mm
• 4 шрафови за дрво
• дупчалка
• ножици


Постапка: