Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: искористете ги старите лончиња


Еве идеја како може да ги употребите старите лончиња кои ги чувате во орманчињата и подрумот и да добиете оригинална градина на ѕидот на балконот, викендичката или куќата.

За тоа се потребни неколку стари лончиња кои веќе не ги употребувате, малку земја и растенија кои ќе се посадат во лончињата.

Изберете неколку исти или слични лончиња со рачки и на секое од нив издупчете отвор кој подоцна ќе послужи за обесување на лончето.

На дното на секое лонче исто така направете мал отвор за одвод, кој ќе послужи за истекување на вишокот вода и секое лонче обојте го со акрилен спреј во боја по ваш избор.

Зачинските растенија се одличен избор


Со помош на коноп и метален прстен направете закачалка за секој лонче, а потоа едно по едно закачете ги на клинче кое претходно сте го поставиле на ѕидот.
Со помош на коноп и метален прстен направете закачалка