Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: цветен лустер
За да добиете убав и атрактивен лустер, инспириран од природата, потребно е малку труд и трпение. Еве како да изработите еден ваков цветен лустер:


Потребни материјали и алати:

• 100-125 бели корпички за ситни колачиња
• 100-125 корпички за ситни колачиња со вертикални линии
• абажур од хартија со дијаметар 45-50 cm
• кабел со фасонкаПостапка:


Најпрво поставете го абажурот во тркалезен сад кој ќе послужи како постолие.
Првиот круг со корпички нека биде блиску до врвот на абажурот. Земете бела корпичка и ставете малку топло лепило на опачината на корпичката. Притиснете додека се залепи.
Продолжете со лепење додека да се оформи прстен. Растојанијата меѓу центрите на корпичките треба да бидат околу 2,5 cm.

Излепете го целиот лустер, така што долниот отвор на лустерот да биде покриен.

Потоа залепете ги корпичките со вертикални линии во центарот на белите корпички.
За крај, може нежно да ги обликувате корпичките по желба, на пример како на сликата, во органски облик.