Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: аголна масичка
Релативно брзо и лесно може сами да направите аголна масичка којa ќе биде идеална за поставување во било кој агол од вашиот дом. Таа нема да зазема многу простор, а може да послужи и како полица за цвеќе или некој друг украс.


Потребни материјали и алати:

- медијапан со дебелина 22 mm
- сребрена боја
- брусна хартија, лепило за дрво
- убодна пила
- четка за боење
- триаголник, линијар
- молив, коноп, клинци


Постапка:


Шаблонот за ногарките на аголната масичка е прикажан на сликата. Аголната масичка е висока 72 cm. Прикажаниот шаблон за изработка на ногарките пропорционално зголемете ја за да секој квадрат на шаблонот е со димензија 5x5 cm. Кога ќе завршите со изработката на шаблонот, исечете го и прецртајте ги линиите на медијапан плочата. На долгата задна ивица исцртајте ја монтажната површина по дебелина на дрвото. Со пила исечете ги деловите на постолјето.Потоа исечете ја плочата на масичката која претставува четвртина од круг. Радиусот изнесува 40 cm. Кружниот дел за пилење може да го означите со помош на дрвото со молив, коноп и клинец на следниот начин: заковајте клинец во медијапанот; едниот крај од конопот закачете го на клинецот, а на другиот заврзете молив; моливот држете го вертикално и исцртајте дел од кругот со агол 90°. Рабовите исечете ги со пила и измазнете ги со брусна хартија.

На крај, залепете ги сите делови од масичката со дрвени типли и обојте ја масичката во сребрена боја.