Направи сам:

Направете сами новогодишни декорации

Трошниот мебел во тренд

Направи сам: фарба за табла на ѕид

Направи сам: плетена лежалка

Подлошки од камчиња

Велигденско јајце од коноп

Топка со снегулки

Столици од палети

Вратете го сјајот на комодата

Полици за пешкири

Вазна со канап

Ѕиден часовник од дрво

Постолје за цвеќе

Висечки полици

Kутија од магазини

Цветен лустер

Аголна масичка

Ѕиден часовник

Декорирање на саксии

Клупа

Масичка од трупец

Сопствен дизајн на ламба

Излог

Свеќници

Искористете ги старите лончињa

Eзерце во дворот

Полица со рамка

Собна фонтана

Цветна кулиса за тераса

Black&White преобразба

Абажур од коноп

Соба во соба

Аквариум

Сталажа за музички систем

Полица за компакт дисковиНаправи сам: велигденско јајце од конопЗа да направите уникатна велигденска декорација која совршено ќе го симболизира велигденското јајце, потребно се неколку материјали и малку труд.
Потребни материјали:

• балон
• коноп
• лепило
• ножици
• игла
• сад
• чинија

Постапка:

Балонот треба да се надува до саканата големина, а потоа се врзува.

Лепилото за дрво се става во сад, а ако е прегусто се додава малку вода. Коноп се одмотува и се потопува во лепилото. Се додава боја за храна за да се обои конопот по желба.

Конопот се обмотува околу балонот и кога ќе се добие саканиот изглед се остава еден ден да се исуши на чинија.

На крај, балонот се пукнува со игла и се вади од внатрешноста на оформеното јајце.

Ако готовото јајце го прережете од едната страна, ќе добиете јајце со облик како на сликата.